Logo Naam

Laatste nieuws

Links

www.streekproduct.be

Geschiedenis van onze zaak

Hieronder kan u een beknopte geschiedenis van onze zaak zien.

JaarGebeurtenis
1930Begin van de slagerij door Rikske Janssens. Tot op vandaag maken we nog onze zelf charcuterie zoals bijvoorbeeld paté.
1958Jef Janssens komt in de zaak na het behalen van zijn diploma. Tot 1962 doen vader en zoon samen de zaak.
1962Begin van de beenhouwerij op het huidige adres. Er was ook een private slachterij. Dit was de laatste privé-slachterij van Mol.
1962Rikske stopt. Jef doet samen met zijn vrouw verder.
1963De sluiting van de private slachterij. In Mol werd het slachthuis open gegaan. Het slachten gebeurde sindsdien daar.
1986De zonen van Jef komen bij in de zaak. Sindsdien gaan ze ook wekelijks naar de markten.
2002Jef gaat op pensioen en verlaat de zaak. Peter neemt het roer over. Jef blijft achter de schermen wel actief omdat hij van zijn werk zijn hobby heeft gemaakt.
2008Om ons meer te concentreren op de markten, sluiten we de winkel in Mol-Rauw.
2008De makers van 'Van Vlees en Bloed' nemen contact op om de winkel te gebruiken voor het filmen van de reeks. Daar deze te klein was, is de serie in Dessel opgenomen bij een collega/vriendin van Jef. Deze makers waren ook op zoek naar materiaal. Aangezien Jef nog veel materiaal heeft staan werden dit gebruikt voor de opnames van de serie. Jef staat de acteurs en makers bij voor de juistheid van de handelingen en om toe te kijken of het hele slagerij-gebeuren geloofwaardig is. Al het vlees voor de opnames werd ook door VOF Janssens geleverd inclusief de 350 kilo pensen voor de slotaflevering.
2009Lucas Van den Eynde komt meehelpen op de markt in Mol ter promotie van de pens.
2009Door de aanwezigheid van Lucas op de markt, is Jef uitgenodigd door Marcel Vanthilt in 'Villa Vanthilt'.
2009De vele spullen van vroeger worden in een klein slagerij-museum gezet. Dit is alle dagen te bezichtigen.
2010Door de reeks zijn de pensen een groot succes. Ze worden ook herkend als Kempens streekproduct.
2010In één van de afleveringen van 'De beste hobbykok van Vlaanderen' worden pensen gemaakt. Hiervoor hebben de mensen achter dit programma Jef gecontacteerd om te helpen.
2010Sien Eggers komt een dagje meehelpen op de markt van Mol. Er wordt door 'De rode Loper' een reportage gemaakt.
2011Smout wordt als streekproduct erkend.
2013Ons gezouten spek wordt als streekproduct erkend.